Špenátová polévka s balkánským sýrem a krutonky
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůSýr balkánský
- 1špetkaSůl
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyMáta
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyChléb toastový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji orestujeme na kousky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Ochutíme solí a pod pokličkou asi 10min podusíme.
- 2Poté vmícháme mouku, přidáme část rajčat nakrájených na menší kousky a dusíme dalších 5min. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme špenátové listy nakrájené na proužky. Vaříme cca 15min.
- 3Nasypeme zbytek rajčat, najemno nasekanou mátu a provaříme ještě 5min. Poté rozmixujeme na hladký krém.
- 4Pečivo nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na rozehřátém másle.
- 5Polévku rozdělíme do misek, posypeme krutonky, rozdrobeným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.