Špenátová polévka s balkánským sýrem a krutonky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném oleji orestujeme na kousky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Ochutíme solí a pod pokličkou asi 10min podusíme.
  • 2
    Poté vmícháme mouku, přidáme část rajčat nakrájených na menší kousky a dusíme dalších 5min. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme špenátové listy nakrájené na proužky. Vaříme cca 15min.
  • 3
    Nasypeme zbytek rajčat, najemno nasekanou mátu a provaříme ještě 5min. Poté rozmixujeme na hladký krém.
  • 4
    Pečivo nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na rozehřátém másle.
  • 5
    Polévku rozdělíme do misek, posypeme krutonky, rozdrobeným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.