Špenátová terina s červenou paprikou

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dejte celé papriky na rozpálený gril a 20 minut grilujte na nejvyšší výkon, poté ztlumte a grilujte, dokud se nezačnout tvořit černé puchýře. Přendejte do misky, zakryjte fólií a nechte zchladnout 10 minut.
  • 2
    Potom papriky oloupejte, rokrojte, vyndejte semeník a nakrájejte na tenké proužky.
  • 3
    Posypte chilli a promíchejte.
  • 4
    Špenát poduste na pánvi s trochou oleje 10 minut, přendejte do cedníku a nechte okapat, poté špenát vložte do misky, přidejte vejce, parmezán, muškátový oříšek, sýr a promíchejte.
  • 5
    Do chlebíčkové formy nalijte polovinu špenátové směsi, na ní papriky a opět špenátovou směs. Pěčte ve vyhřáté troubě na 160 °C 35 minut.
  • 6
    Je možné podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.