Špenátová terina s červenou paprikou
80 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 375gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Cottage
- 20gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dejte celé papriky na rozpálený gril a 20 minut grilujte na nejvyšší výkon, poté ztlumte a grilujte, dokud se nezačnout tvořit černé puchýře. Přendejte do misky, zakryjte fólií a nechte zchladnout 10 minut.
- 2Potom papriky oloupejte, rokrojte, vyndejte semeník a nakrájejte na tenké proužky.
- 3Posypte chilli a promíchejte.
- 4Špenát poduste na pánvi s trochou oleje 10 minut, přendejte do cedníku a nechte okapat, poté špenát vložte do misky, přidejte vejce, parmezán, muškátový oříšek, sýr a promíchejte.
- 5Do chlebíčkové formy nalijte polovinu špenátové směsi, na ní papriky a opět špenátovou směs. Pěčte ve vyhřáté troubě na 160 °C 35 minut.
- 6Je možné podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.