Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem
29 min.
Ingredience
- Kuřecí steak
- 200gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Špenátové gnocchi
- 120gramůGnocchi špenátové
- 2litryVoda pitná
- 4lžičkySůl
- 30gramůSýr Gran Moravia
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
304 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a dáme ji vařit. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme na tenčí plátky. Ochutíme je čerstvě pomletým pepřem, solí a drceným kmínem.
- 2V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme z každé strany kuřecí prsa. Pak je poprášíme hladkou moukou, snížíme teplotu a pod poklicí je chvíli podusíme.
- 3Do vroucí vody nasypeme špenátové gnocchi. Promícháme je, snížíme teplotu a pomalu je vaříme do doby, až vyplavou napovrch. Poté je sítem vyjmeme, dáme do mísy, promícháme s nastrouhaným českým parmazánem Gran Moravia. Promíchané horké špenátové noky se sýrem dáme na talíře, přidáme k nim kuřecí steaky, polijeme je výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.