Špenátové lívanečky s brynzou

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500gramůŠpenát mražený
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 750gramůSýr Brynza
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme. Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme. Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách. Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou. Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.