Špenátové lívanečky s brynzou
35 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát mražený
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 750gramůSýr Brynza
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme. Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme. Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách. Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou. Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.