Špenátové rolády
75 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vařící osolené vody vložíme na chviličku opraný špenát, ochladíme ho studenou vodou a necháme okapat.
- 2Rozsekáme v mixéru rybu a smícháme se třemi čtvrtinami citronové šťávy a 4 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme, přidáme žloutky a směs rozdělíme na 8 listů špenátu. Zavineme je a svážeme nití.
- 3Košťál rozkrájíme a v horkém másle dusíme 10 minut, podlijeme bilým vínem a necháme téměř vyvařit. Přidáme zbylou smetanu a připravíme pyré. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.
- 4Zbylé listy špenátu nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky. Rybí roládky necháme dovařit 10 minut a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.