Špenátové rolády

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vařící osolené vody vložíme na chviličku opraný špenát, ochladíme ho studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Rozsekáme v mixéru rybu a smícháme se třemi čtvrtinami citronové šťávy a 4 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme, přidáme žloutky a směs rozdělíme na 8 listů špenátu. Zavineme je a svážeme nití.
  • 3
    Košťál rozkrájíme a v horkém másle dusíme 10 minut, podlijeme bilým vínem a necháme téměř vyvařit. Přidáme zbylou smetanu a připravíme pyré. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.
  • 4
    Zbylé listy špenátu nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky. Rybí roládky necháme dovařit 10 minut a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.