Špenátové štrudle

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
  • 2
    Upečeme tenké palačinky.
  • 3
    Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
  • 4
    Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
  • 5
    Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
  • 6
    Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
  • 7
    Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.