Špenátové štrudle
110 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžíceHrozinky
- 20gramůCukr krupice
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
- 2Upečeme tenké palačinky.
- 3Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
- 4Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
- 5Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
- 6Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
- 7Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.