Špenátovo-rokfórový koláč
65 min.
Ingredience
- 340gramůFeuilletée
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 115gramůSýr Rokfór
- 285mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 1gramMuškátový oříšek
- 1gramPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve nahřejeme troubu na 200 °C. Těsto na vále rozprostřeme a rozválíme, potom přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané kulaté pečicí formy. Těstem opatrně formu vyložíme. Na různých místech propícháme těsto vidličkou, abychom zabránili jeho nafukování během pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
- 2Do kastrolu vlijeme trochu vody a do ní vložíme opláchnuté listy špenátu. Vaříme asi 4 minuty, než špenát mírně zavadne. Pak ho sundáme z plotny, slijeme vodu, odložíme stranou a necháme vychladnout. Z vystydlých špenátových listů vymačkáme zbytky vody a rozložíme je na upečené těsto. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Navrch rozdrobíme sýr. Nakonec v misce rozšleháme vejce společně se smetanou a koláč zalijeme.
- 3Vložíme do horké trouby, kde pečeme ještě dalších 30 minut, než se náplň zvedne a lehce zhnědne. Upečený koláč necháme 10 minut odležet, nakrájíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.