Špenátovo-sýrový nákyp

41 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody se solí. Špenát vaříme 1 minutu ve vařící vodě, pak ho scedíme, necháme okapat a pokrájíme ho na širší proužky.
  • 2
    Nastrouháme tvrdý sýr. V misce si vymícháme smetanu se 80 g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a promícháme ji se špenátem. Nákypovou formu vytřeme máslem, vyklopíme do ní špenátovou směs, kterou posypeme 50 g sýru a dáme do předehřáté trouby na 220°C-240°C zapéct. Pečeme přibližně 25 minut dozlatova, rozdělíme porce a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.