Špenátovo-sýrový nákyp
41 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyŠpenát listový čerstvý
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 130gramůSýr Čedar
- 2,5lžíceMáslo tradiční
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody se solí. Špenát vaříme 1 minutu ve vařící vodě, pak ho scedíme, necháme okapat a pokrájíme ho na širší proužky.
- 2Nastrouháme tvrdý sýr. V misce si vymícháme smetanu se 80 g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a promícháme ji se špenátem. Nákypovou formu vytřeme máslem, vyklopíme do ní špenátovou směs, kterou posypeme 50 g sýru a dáme do předehřáté trouby na 220°C-240°C zapéct. Pečeme přibližně 25 minut dozlatova, rozdělíme porce a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.