Špenátový nákyp se žampiony
60 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůBešamel
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy posekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky, z bílků vyšleháme sníh.
- 2V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme špenát, žampiony, podusíme, zalijeme smetanou, bešamelem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Stáhneme z ohně, vmícháme žloutky, strouhaný sýr a do chladnoucí hmoty opatrně přimícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme.
- 3Formu vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, povrch pokapeme máslem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.