Špenátový nákyp se žampiony

60 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy posekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky, z bílků vyšleháme sníh.
  • 2
    V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme špenát, žampiony, podusíme, zalijeme smetanou, bešamelem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Stáhneme z ohně, vmícháme žloutky, strouhaný sýr a do chladnoucí hmoty opatrně přimícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme.
  • 3
    Formu vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, povrch pokapeme máslem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.