Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví

14 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé hrachové lusky zbavíme špiček a vláken, omyjeme je a vaříme v osolené vodě na skus asi 4 minuty. Lusky slijeme a prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Špenát přebereme, omyjeme a v utěrce do sucha odstředíme.
  • 2
    Oloupeme mrkve, omyjeme společně s cuketou a oba druhy zeleniny po celé délce nakrájíme na tenké špalíky.
  • 4
    Na dresing smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Olivový olej postupně zašleháváme metličkou do dresingu, dochutíme a promícháme s připravenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 5. 2016
Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví
vypadá to božsky, ale mladé hrachové lusky jsem nikde nesehnala :-( Date mi prosím tip?