Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví
14 min.
Ingredience
- 200gramůHrachové lusky
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- Dresing
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mladé hrachové lusky zbavíme špiček a vláken, omyjeme je a vaříme v osolené vodě na skus asi 4 minuty. Lusky slijeme a prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Špenát přebereme, omyjeme a v utěrce do sucha odstředíme.
- 2Oloupeme mrkve, omyjeme společně s cuketou a oba druhy zeleniny po celé délce nakrájíme na tenké špalíky.
- 4Na dresing smícháme hořčici, ocet, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Olivový olej postupně zašleháváme metličkou do dresingu, dochutíme a promícháme s připravenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 5. 2016
Špenátový salát s hrachovými lusky a mrkví
vypadá to božsky, ale mladé hrachové lusky jsem nikde nesehnala :-( Date mi prosím tip?