Špenátový salát s jablky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý čerstvý špenát osušíme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme částí citronové šťávy a promícháme v míse se špenátem.
  • 3
    Zakysanou smetanu smícháme s olejem, přilijeme pomerančovou šťávu a zbylou citronovou šťávu a mírně osolíme. Zálivku nalijeme do mísy na špenát s jablky a vše promícháme.
  • 4
    Salát posypeme mletými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.