Špenátový salát se sýrem a chřestem

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Tymián opereme a natrháme nadrobno. Čestvé špenátové listy opereme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji. Do oleje se šalotkou přisypeme natrhaný tymián a směs opepříme a osolíme. Takto připravené ingredience smícháme. Na tuku v ohnivzdorné misce upečeme sýr s kostkami chleba, pokapanými medem, v troubě. Pak smícháme zbylý olej, ocet a med a dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Servírujeme teplé tak, že osmahlou směs polijeme zálivkou, na zálivku položíme opečený sýr a po obvodu talíře narovnáme nakrájené kousky jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.