Špenátový salát se sýrem a chřestem
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůJahody zahradní
- 1kusŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 30gramůChléb celozrnný pšeničný
- 5lžičekMed včelí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceTuk
- 1lžíceOcet vinný
- 480gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě 5 minut.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Tymián opereme a natrháme nadrobno. Čestvé špenátové listy opereme, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme ji zesklovatět na rozpáleném oleji. Do oleje se šalotkou přisypeme natrhaný tymián a směs opepříme a osolíme. Takto připravené ingredience smícháme. Na tuku v ohnivzdorné misce upečeme sýr s kostkami chleba, pokapanými medem, v troubě. Pak smícháme zbylý olej, ocet a med a dochutíme solí a pepřem.
- 3Servírujeme teplé tak, že osmahlou směs polijeme zálivkou, na zálivku položíme opečený sýr a po obvodu talíře narovnáme nakrájené kousky jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.