Špikovaný kapr
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
680 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra naporcujeme a každou porci protáhneme slaninou.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a pečeme na ní porce ryby. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a špetku papriky.
- 3Měkké porce kapra vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky a vše zalijeme smetanou. Dobře rozšleháme, přisolíme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.