Špíz s vepřovým masem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.
  • 2
    Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.