Špíz s vepřovým masem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřové maso libové
- 15gramůCukr krupice
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůSůl
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůZázvor mletý
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.
- 2Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.