Špíz z kančí kýty s ananasem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůKančí kýta
    • 300gramůKompot ananasový
    • 1kusPaprika červená
    • 1lžičkaKoření grilovací
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 50gramůMandle
  • Na omáčku
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.
  • 2
    Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
  • 3
    V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem.
  • 4
    Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě.
  • 5
    Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.