Špíz z kančí kýty s ananasem
40 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 300gramůKompot ananasový
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůMandle
- Na omáčku
- 150mililitrůŠťáva k vepřovému masu
- 3lžíceKečup
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Kompotovaný ananas (kolečka)scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, mandle spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.
- 2Kančí kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, v míse smícháme s grilovacím kořením, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
- 3V mezičase připravíme omáčku smícháním vepřové šťávy s kečupem a jemně nakrájeným čerstvým tymiánem.
- 4Marinované maso napichujeme střídavě s ananasem a paprikou. Špíz pečeme v troubě.
- 5Podáváme přelitý omáčkou a posypané lupínky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.