Špízy Carbonata

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 16plátkůVepřový bok
    • 1lžíceCukr krystal
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
37 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
146 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme 16 dlouhých, tenkých plátků vykostěného bůčku. Plátky napícháme na špejle nebo jehly tak, jako bychom maso prošívali. Špízy položíme na rozehřátou suchou pánev, osolíme je po obou stranách a smažíme dozlatova. Usmažené špízy upravíme na talíře. Na pánev s výpekem nasypeme cukr, skořici a přilijeme citronovou šťávu. Promícháme a necháme mírně zkaramelizovat. Omáčkou přelijeme špízy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.