Špízy Carbonata
20 min.
Ingredience
- 16plátkůVepřový bok
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Připravíme 16 dlouhých, tenkých plátků vykostěného bůčku. Plátky napícháme na špejle nebo jehly tak, jako bychom maso prošívali. Špízy položíme na rozehřátou suchou pánev, osolíme je po obou stranách a smažíme dozlatova. Usmažené špízy upravíme na talíře. Na pánev s výpekem nasypeme cukr, skořici a přilijeme citronovou šťávu. Promícháme a necháme mírně zkaramelizovat. Omáčkou přelijeme špízy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.