Špízy s Mozzarellou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůMozzarella
- 3kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 8krajícůChléb toastový
- 15gramůBazalka
- 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z plátků toastovécho chleba odkrojíme kůrku, každý plátek rozkrojíme na 4 kousky. Urovnáme je na plech, potřeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut do zlatova.
- 2Na špejle napichujeme střídavě kousky opečeného chleba, kousky Mozzarelly, plátky omytých rajčat a lístky bazalky. Nakonec napíchneme vždy chléb.
- 3Špízy položíme na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, aby se sýr začal rozpouštět.
- 4Při podávání ozdobíme špízy nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.