Špízy z marinované svíčkové
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1kusCibule červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- Marináda
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceChilli omáčka
- 3stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu, chilli omáčku, olej, česnek, nastrouhaný zázvor, koriandr a vše důkladně promícháme. Maso necháme přes noc marinovat.
- 2Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na klínky. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kousky. Žampiony očistíme a necháme v celku.
- 3Na špejle střídavě napichujeme marinované maso, cibuli, papriku a žampiony. Před grilováním vše potřeme olejem.
- 4Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.