Špízy z tuňáka na listovém salátu
30 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 4kusyCibulka jarní
- 8kusůRajčata Cherry
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOlej olivový
- 0,25kusSalát ledový
- 0,25kusSalát římský
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- 0,25kusSalát Rosso
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a vykostěné porce tuňáka nakrájíme na kostky a napichujeme střídavě s jarní cibulkou a omytými rajčátky na jehly. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Špízy opečeme na pánvi na oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Omyté saláty natrháme na kousky, přidáme rozpůlená rajčátka a ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem.
- 4Salát upravíme na talíře jako hnízdo a na něj položíme opečené špízy.
- 5Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.