Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce
36 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová plec
- Na omáčku
- 80mililitrůOmáčka kecap manis
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr třtinový
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceZázvor celý
- 150gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
264 mg
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Očištěné plecko nakrájíme na kostky, přelijeme omáčkou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
- 2Marinované maso napichujeme na jehly a vložíme na plech s pečícím papírem. Špízy pod grilem předehřátým na střední teplotu grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
- 3Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.