Špízy zvané saté

66 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1085 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
73 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
26 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na asi 1 cm silné proužky.
  • 2
    Vytvoříme si marinádu. V misce smísíme červenou kari pastu s kokosovým mlékem, přimícháme špetku cukru, část citronové trávy, 4 polévkové lžíce rybí omáčky a také 4 polévkové lžíce sezamového oleje. Vložíme do misky maso tak, aby bylo v marinádě úplně ponořené. Necháme asi 20 minut marinovat.
  • 3
    Každý proužek masa zvlášť vyjmeme z marinády a na špejli ho napíchneme tak, aby třetina špejle byla volná a napíchnutým masem se dalo snadno manipulovat. Odložíme stranou.
  • 4
    Do misky s marinádou vlijeme olej, promícháme a roztokem polijeme vytvořené špízy.
  • 5
    Omyjeme okurky a okrájíme z nich slupky. Potom je podélně rozřízneme, vydlabeme semena a zbytek dužiny rozporcujeme na tenké plátky.
  • 6
    V misce smísíme sambalovou omáčku, zbytek citronové trávy, rýžový ocet a zbylou rybí omáčku. Vše dobře promícháme. Do směsi přimícháme plátky okurek. Necháme asi 20 minut uležet.
  • 7
    Ve větším hrnci si rozehřejeme arašídovou omáčku. Rozpálíme si wok a špízy v něm orestujeme ze všech stran po dobu přibližně 6 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.