Špízy zvané saté
66 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 4lžičkyKari pasta červená
- 400mililitrůKokosové mléko
- 8lžičekCitronová tráva
- 8lžicOmáčka rybí
- 4kusyOkurka salátová
- 1špetkaCukr krupice
- 240mililitrůOcet rýžový
- 280mililitrůArašídová omáčka
- 2lžičkyPasta Sambal Oelek
- 120mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1085 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
73 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
26 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na asi 1 cm silné proužky.
- 2Vytvoříme si marinádu. V misce smísíme červenou kari pastu s kokosovým mlékem, přimícháme špetku cukru, část citronové trávy, 4 polévkové lžíce rybí omáčky a také 4 polévkové lžíce sezamového oleje. Vložíme do misky maso tak, aby bylo v marinádě úplně ponořené. Necháme asi 20 minut marinovat.
- 3Každý proužek masa zvlášť vyjmeme z marinády a na špejli ho napíchneme tak, aby třetina špejle byla volná a napíchnutým masem se dalo snadno manipulovat. Odložíme stranou.
- 4Do misky s marinádou vlijeme olej, promícháme a roztokem polijeme vytvořené špízy.
- 5Omyjeme okurky a okrájíme z nich slupky. Potom je podélně rozřízneme, vydlabeme semena a zbytek dužiny rozporcujeme na tenké plátky.
- 6V misce smísíme sambalovou omáčku, zbytek citronové trávy, rýžový ocet a zbylou rybí omáčku. Vše dobře promícháme. Do směsi přimícháme plátky okurek. Necháme asi 20 minut uležet.
- 7Ve větším hrnci si rozehřejeme arašídovou omáčku. Rozpálíme si wok a špízy v něm orestujeme ze všech stran po dobu přibližně 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.