Srbská proja
65 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 600gramůMouka kukuřičná
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 5decilitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
460 mg
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na srbskou proju připravíme tak, že do mísy dáme vejce, smetanu, 3 dl horkého mléka, sůl a 2 lžíce sádla. Za soustavného míchání po 10 minutách přidáme zbylé mléko a kukuřičnou mouku. Tuto směs dobře promícháme a vylijeme ji na plech, který jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme.
- 2Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení povrch potřeme sádlem. Kůrka upečené proji by měla být zlatohnědá a křupavá.
- 4
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.