Srbské vepřové žebírko
60 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 200gramůPaprika sterilovaná
- 200gramůCibule
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
580 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.
- 3Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
- 4Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 11. 2015
Srbské vepřové žebírko
Na maso před opečením jsem ještě přidala hrubě drcený pepř. Šťávu jsem trochu zahustila moukou, ale není to nutné, kdo nechce. Za mě palec nahoru. 🙂 Jinak v tomto receptu např. půjdou použít drcená pasírovaná rajčata a sterilované lečo nebo čerstvá paprika naprájená na proužky.