Srdíčková lízátka v bílé čokoládě
40 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůČokoláda bílá
- 2lžícePistácie
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Na vále vypracujeme z mouky, másla, cukru, vanilky, žloutku a špetky soli těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme asi 2 hodiny v lednici.
- 2Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj srdíčka. Do každého srdíčka vmáčkneme špachtličku nebo špejli.
- 3Připravená srdíčka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 12-15 minut.
- 4Po vychladnutí lízátka namáčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a zdobíme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.