Šrínagarský pudink
55 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceMandle plátky
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo jihočeské
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
127 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mléko a smetanu vaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání do zhoustnutí.
- 2Našleháme zvlášť žloutek a zvlášť bílek a vmícháme do směsi. Vše potom vložíme do máslem vymaštěné misky z varného skla a povrch posypeme plátky mandlí.
- 3Pudink dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení povrch potřeme marmeládou a poprášíme špetkou muškátového oříšku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.