Srnčí hřbet čokoládový
55 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůČokoláda mléčná
- 100gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrnekPoleva čokoládová
- 1šálekMarmeláda jahodová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi.
- 2Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut.
- 3Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.