Srnčí hřbet s ovocem
30 min.
Ingredience
- 2kusyŽelatina bílá plátky
- 250gramůTvaroh jemný
- 200gramůJogurt bílý
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceRum
- 500gramůMeruňky
- 240gramůPiškoty dětské kulaté
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,33hrnekMléko plnotučné
- 0,5hrnekCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme nabobtnat v mléce a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
- 2Tvaroh, jogurt, cukr a vanilkový cukr umícháme dohladka a vmícháme tuhnoucí želatinu.
- 3Do formy na srnčí hřbet vyložené alobalem rozložíme piškoty a pokapeme je rumem. Vrstvíme na ně střídavě tvarohový krém, ovoce a znovu piškoty - budou tvořit poslední vrstvu. Moučník zatížíme a necháme v chladničce ztuhnout.
- 4Před podáváním ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou a čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.