Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůSrnčí kýta
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1kusCibule
    • 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 160gramůMarmeláda šípková
    • 80mililitrůVoda pitná
    • 2kusyBadyán
    • 70gramůPerník
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 50gramůCukr krupice
    • 0,5lžíceKoření Zvěřina
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
716 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu bez kosti zbavíme blan a tuku a obalíme v koření na divočinu. Cibuli nakrájíme na kolečka, perník nastrouháme, badyán rozdrtíme.
  • 2
    Kýtu ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle s olejem, osolíme, přidáme cibuli, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, během dušení přilijeme horkou vodu.
  • 3
    Měkké maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do šťávy vmícháme mouku, šípkovou marmeládu, badyán, vodu, citronovou šťávu, cukr a strouhaný perník. Omáčku dobře provaříme a přecedíme.
  • 4
    Maso před podáváním nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.