Srnčí kýta dušená v pivu se šípkovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 160gramůMarmeláda šípková
- 80mililitrůVoda pitná
- 2kusyBadyán
- 70gramůPerník
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCukr krupice
- 0,5lžíceKoření Zvěřina
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
716 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kýtu bez kosti zbavíme blan a tuku a obalíme v koření na divočinu. Cibuli nakrájíme na kolečka, perník nastrouháme, badyán rozdrtíme.
- 2Kýtu ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle s olejem, osolíme, přidáme cibuli, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, během dušení přilijeme horkou vodu.
- 3Měkké maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do šťávy vmícháme mouku, šípkovou marmeládu, badyán, vodu, citronovou šťávu, cukr a strouhaný perník. Omáčku dobře provaříme a přecedíme.
- 4Maso před podáváním nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.