Srnčí kýta na jalovci
90 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 200gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSlivovice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5kusůJalovec
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno, maso osolíme a zprudka opečeme z obou stran na části másla.
- 2Na zbylém másle osmažíme oloupanou, nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, přidáme jalovec, na zeleninu vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (nebo vodou). Dusíme do měkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a přilijeme slivovici, předem zapálenou v kastrůlku. Povaříme, podle potřeby zředíme vývarem, přecedíme, nakonec přidáme citronovou šťávu a kousek másla.
- 4Omáčku nalijeme na kýtu a podáváme s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.