Srnčí kýta pečená na másle
70 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 150gramůCibule
- 150gramůVepřový bok uzený
- 200gramůMáslo čerstvé
- 15gramůZázvor mletý
- 12gramůSůl
- 600gramůBrambory vařené
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
37 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, očistíme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček na kostičky. Do pekáčku vložíme máslo, vsypeme cibuli s bůčkem, přiložíme maso vcelku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme po troškách vodou.
- 2Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.