Srnčí ragú s lečem

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 800gramůSrnčí maso
    • 30gramůSádlo škvařené
    • 20gramůSlanina vepřová
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůLečo sterilované
    • 1lžičkaSůl
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
740 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme.
  • 4
    Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.