Srnčí ragú s lečem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůSrnčí maso
- 30gramůSádlo škvařené
- 20gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůLečo sterilované
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
740 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky.
- 2Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme.
- 4Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.