Srnčí se sladkokyselou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůKukuřice
- 350gramůSrnčí maso
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžičkyMed včelí
- 225gramůKompot ananasový
- 25gramůFazolové klíčky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky pokrájíme na kousky dlouhé 2,5cm. Rozkrojíme podélně papriku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na kusy velké 2,5cm. Odřízneme stopky ze zelených fazolek a upravíme kukuřičné klásky.
- 2Z masa odřízneme tučné části a maso nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm maso, zázvor a rozetřený česnek. K masu přimícháme papriku, fazolky, jarní cibulky, kukuřičky, vinný ocet, sherry, sójovou omáčku a med. Vše dusíme zhruba 5 minut.
- 3Na závěr zlehka vmícháme kostky ananasu, fazolové klíčky a krátce prohřejeme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.