Srnčí závitky na slanině
70 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 90gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.
- 2Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.
- 3Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.
- 4Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.