Srnčí závitky na slanině

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůSrnčí kýta
    • 1lžičkaSůl
    • 90gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1kusCibule
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 1lžičkaKoření Zvěřina
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
834 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.
  • 2
    Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.
  • 3
    Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.
  • 4
    Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.