Staročeská jablková polévka

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 6kusůJablka
    • 1litrVoda pitná
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceCukr krystal
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě, dokud se nerozvaří.
  • 2
    Uvařená jablka prolisujeme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Chvíli povaříme a polévku podle chuti osladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.