Staročeská jablková polévka
35 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr krystal
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky a vaříme v mírně osolené vodě, dokud se nerozvaří.
- 2Uvařená jablka prolisujeme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Chvíli povaříme a polévku podle chuti osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.