Staročeská kachna

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
66 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nadrobno pokrájíme.
  • 2
    Kachnu omyjeme a osušíme, posypeme kmínem, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě do měkka.
  • 3
    V průběhu pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Upečenou měkkou kachnu naporcujeme.
  • 4
    Část vypečené šťávy z pekáče odlijeme, na zbylé podusíme nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme zelí a porce kachny, přelijeme odlitou šťávou z pečení a dusíme, až zelí změkne. Podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.