Staročeská kachna
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna domácí
- 0,5kilogramZelí bílé - sterilizované
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
66 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sterilované zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nadrobno pokrájíme.
- 2Kachnu omyjeme a osušíme, posypeme kmínem, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě do měkka.
- 3V průběhu pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Upečenou měkkou kachnu naporcujeme.
- 4Část vypečené šťávy z pekáče odlijeme, na zbylé podusíme nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme zelí a porce kachny, přelijeme odlitou šťávou z pečení a dusíme, až zelí změkne. Podle chuti osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.