Staročeská omáčka z angreštu

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme.
  • 2
    V hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme studenou vodu, osolíme, přidáme angrešt, cukr a pomalu, za stálého míchání vaříme přibližně 20-30 minut, až se angrešt rozvaří.
  • 3
    Vše propasírujeme přes hrubší síto do druhého hrnce, znovu přivedeme k varu, přimícháme kysanou smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.