Staročeská omáčka z angreštu
50 min.
Ingredience
- 800gramůAngrešt
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 2,5lžíceCukr krupice
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme.
- 2V hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme studenou vodu, osolíme, přidáme angrešt, cukr a pomalu, za stálého míchání vaříme přibližně 20-30 minut, až se angrešt rozvaří.
- 3Vše propasírujeme přes hrubší síto do druhého hrnce, znovu přivedeme k varu, přimícháme kysanou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.