Staročeská pečená krkovička

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
761 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku.
  • 2
    Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli.
  • 3
    Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.