Staročeská pečená krkovička
110 min.
Ingredience
- 0,7gramZázvor mletý
- 30gramůSůl
- 120gramůTuk
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 1000gramůVepřová krkovička
- 500mililitrůVoda pitná
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
761 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku.
- 2Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli.
- 3Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.