Staročeská vločková polévka s celerem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOvesné vločky
- 1kusCibule
- 150gramůCeler bulvový
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku v 250ml vody uvaříme ovesné vločky spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěným, nakrájeným celerem doměkka.
- 2Vločky i zeleninu rozmixujeme, vlijeme do hrnce, přilijeme mléko a za občasného míchání krátce povaříme.
- 3Nakonec do polévky přidáme kousek másla a podle chuti sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.