Staročeské beleše
40 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko plnotučné
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krystal
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 2špetkySůl
- 250gramůTvaroh tučný
- 250gramůMarmeláda malinová
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1,5lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do 1 dl vlažného mléka dáme kvasnice, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme 500 g hladké mouky, přidáme kvásek, cukr, 2 dl vlahého mléka, 2 špetky soli a vařečkou vypracujeme těsto, které dáme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto, které se nebude lepit. Rozdělíme ho na malé bochánky, které zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Každý bochánek pak vytahujeme prsty za okraje těsta tak, abychom z něj vytvořili malou placku.
- 2Plnotučný měkký tvaroh vymícháme s 200 g malinové marmelády.
- 3V pánvi si rozpálíme olej a beleše osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.
- 4Usmažené beleše potřeme malinovým tvarohem, každou placku ozdobíme lžičkou zakysané smetany, na kopeček smetany dáme lžičku malinové marmelády.
- 5Beleše posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.