Staročeské hnětynky
45 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,13kilogramMáslo čerstvé
- 0,13kilogramCukr krupice
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
75 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Droždí smícháme se lžičkou cukru, přilijeme vlažnou smetanu a necháme vykynout.
- 2Smícháme máslo, žloutky, vykynutý kvásek, zbylou smetanu a mouku. Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2cm a vykrajujeme různé tvary. Necháme vykynout.
- 3Nakonec hnětynky potřeme vejcem a zvolna pečeme. Hotové zdobíme kandovaným ovocem.
- 4Pečivo necháme uležet až 7 dnů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.