Staročeské hnětynky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
75 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí smícháme se lžičkou cukru, přilijeme vlažnou smetanu a necháme vykynout.
  • 2
    Smícháme máslo, žloutky, vykynutý kvásek, zbylou smetanu a mouku. Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2cm a vykrajujeme různé tvary. Necháme vykynout.
  • 3
    Nakonec hnětynky potřeme vejcem a zvolna pečeme. Hotové zdobíme kandovaným ovocem.
  • 4
    Pečivo necháme uležet až 7 dnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.