Staročeské kuřecí maso
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůKuřecí prsa
- 100gramůTuk
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůHrozinky
- 300gramůKompot švestkový
- 30gramůSůl
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
886 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.
- 2Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, dobře osmahneme, přidáme máslo, omyté a spařené rozinky, rozčtvrcené švestky a podle potřeby přisolíme. Vše krátce podusíme.
- 3Nakonec pokrm posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.