Staročeské mrkvance
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
6 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a zalijeme trochou vody. Přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Měkkou mrkev prolisujeme.
- 2Z 1/2 šálku mléka, 1 lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek, prolisovanou mrkev s máslem, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme je vykynout.
- 3Z těsta tvarujeme malé vdolky, které upečeme na plechu nebo na plotýnce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.