Starofrancké krokety

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme.
  • 3
    Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.