Starofrancké krokety
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 6kusůBrambory rané
- 2kusyJablka
- 1špetkaCukr krupice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůJablečné pyré s broskvemi
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom brambory oloupeme a rozšťoucháme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nadrobno. Smícháme s bramborami, osolíme, přidáme vejce, osladíme cukrem, vše dobře prohněteme.
- 3Do bramborového těsta vmícháme tolik mouky, aby se dobře oddělovalo od rukou. Z těsta vytvarujeme válečky a obalíme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
- 4Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krokety na něm krátce osmahneme. Pak je potřeme zbytkem tuku a dáme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Podáváme s jablkovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.