Šťavnaté borůvkové muffiny

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
37 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) dobře omyjeme a osušíme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Ze všech 3 pomerančů vymačkáme štávu a přecedíme ji, abychom odstranili ze šťávy zrníčka. Borůvky omyjeme a necháme okapat. V míse utřeme máslo, cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme pomerančovou kůru a šťávu ze tří pomerančů. Za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Těsto důkladně vyšleháme, mělo by být polotuhé, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce pomerančové šťávy. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme suché borůvky.
  • 2
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme je těstem do dvou třetin. Dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.