Šťavnatý citronový koláč
55 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůJogurt bílý
- 150gramůMandle
- 2kusyCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1V míse zpěníme máslo se 150 g cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. Postupně po jednom přimícháme vejce a pokud se směs bude srážet, přidáme trochu mouky.
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými mandlemi. Přidáme k máslové směsi spolu se šťávou z 1 citronu a jogurtem.
- 3Těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečicím papírem a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.
- 4Zbylý cukr a citronovou šťávu svaříme v kastrůlku na sirup.
- 5Koláč několikrát propíchneme špejlí a přelijeme cukrovým sirupem. Necháme vychladnout a potom vyjmeme z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
út 10. 6. 2014
Výborný koláč, lehký. Dobrota
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Lahůdka! Osvěžující, lehoučké, výborně chutná!