Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
35 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 110gramůCukr moučkový
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5kilogramyReveň (Rebarbora)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2799 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
113 g
Sacharidy
439 g
Vláknina
36 g
Cukr
290 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- 3V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.
- 4Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.
- 5Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.
- 6Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
čt 14. 7. 2016
Dobrota
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
Tento recept není na koláč, ale na crambl. Koláč má vespod těsto. Crambl spíše doporučuji připravovat v jednoporcových zapékacích miskách nebo půjdou použít i nějaké hrníčky, které snesou vyšší teploty. Nyní, v druhé polovině července, je už na rebarboru celkem pozdě. Nejlepší je na jaře a vychutnávat bychom si ji mohli ještě tak maximálně do konce června. Recept hodnotím kladně, z ingrediencí uvedených na 1 porci je porcí podstatně více. Vynechala jsem jen sušený zázvor a ten čerstvý jsem nastrouhala. Není třeba dlouho vařit, je to pár minut. Myslím, že by se ani vařit nemuselo, udělala by se jen ochucená směs a rebarbora by určitě změkla při zapékaní s drobenkou. Bylo by to i rychlejší, tak se rebarbora ještě při zapékaní dost rozvaří. Výsledek ale chutnal, takže palec nahoru.😎