Steak s volským okem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
11 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí panenku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Paličkou na maso je naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme lžíci slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran opečeme. Pak pánev ze sporáku sundáme, přimícháme na kostičky nakrájený ananas, nastrouhaný ementál a mícháme, dokud se maso sýrem neobalí.
  • 3
    V další pánvi rozpálíme lžíci oleje a vyklepneme do něj postupně 4 vejce, usmažíme volská oka.
  • 4
    Na připravené talíře klademe steaky s ananasem a sýrem, navrch každého steaku položíme po jednom volském oku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.