Steak s volským okem
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
11 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí panenku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Paličkou na maso je naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením.
- 2Na pánvi rozpálíme lžíci slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran opečeme. Pak pánev ze sporáku sundáme, přimícháme na kostičky nakrájený ananas, nastrouhaný ementál a mícháme, dokud se maso sýrem neobalí.
- 3V další pánvi rozpálíme lžíci oleje a vyklepneme do něj postupně 4 vejce, usmažíme volská oka.
- 4Na připravené talíře klademe steaky s ananasem a sýrem, navrch každého steaku položíme po jednom volském oku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.