Steaky z lososa s hruškami
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyHrušky
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 1šálekVývar slepičí
- 2kusyRajčata
- 1kusLimetka
- 1špetkaBazalka
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžíceKopr čerstvý
- 600gramůLosos - filety
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHořčice v prášku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na čtvrtky nakrájené hrušky zbavíme jádřinců, omytý korpus na jemno rozsekáme.
- 2Rozehřejeme 2 lžíce másla, smícháme se solí, hořčičným práškem, koprem, bazalkou a pepřem. Směs poklademe na čtvrtky hrušek.
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme na kroužky, očištěnou mrkev krájíme na nudličky. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme vývar, cibuli s mrkví a pod pokličkou zeleninu zvolna dusíme 5 - 10 minut.
- 4Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, spolu s plátky limetky a omytými steaky z lososa přidáme k zelenině, vše dusíme pod pokličkou 10 minut.
- 5Lososa upravíme na talíře spolu s hruškami a zeleninou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.