Steaky z roštěnce s ochuceným máslem
40 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Ochucené máslo
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůAnčovička - filety
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaDijónská hořčice
- 1lžičkaOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
141 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem.
- 2Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout.
- 3Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet.
- 4Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.