Steaky z roštěnce s ochuceným máslem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
141 mg
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem.
  • 2
    Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout.
  • 3
    Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet.
  • 4
    Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.