Štědrovečerní štrůdl

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu.
  • 2
    Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu.
  • 3
    Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka.
  • 4
    Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem.
  • 5
    Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí.
  • 6
    Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem.
  • 7
    Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.