Štědrovečerní štrůdl
75 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžíceVíno bílé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceSkořice mletá
- 150gramůCukr krupice
- 750gramůJablka
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu.
- 2Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu.
- 3Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka.
- 4Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem.
- 5Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí.
- 6Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem.
- 7Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.